tps – blues

idag har jag kört 400 km och spräckt 10000-kilometersgränsen på bilen.

medkörd, inte sliten.

jag hade hälsat på mitt gudbarn och tog vägen via tammerfors tillbaka eftersom ssv spelade mot gunners där.

gunners-ssv

jag funderade mycket på tero karppanen under matchen. gunners målskytt nr 1 fick hård behandling av ssv och hade svårt att hållas på benen. han var ilsken och klandrade såväl motspelare som domare. jag kom att tänka på lågstadietider och hur mobbare oftast blev mobbade själva. det blev en ond cirkel. samtidigt hade jag sympati för karppanen, jag fick nånslags känsla av att här kommer ett helsingforslag fyllt med köpta stjärnor och springer omkull landsortens stolthet som egentligen känner sig ganska liten.

i åbo väntade tps och sc blues. det var en bra match. under periodpausen då cheerleaders uppträdde tittade jag mest på deras bröst och tänkte att de kanske inte alls önskar bli sedda som sexobjekt. de flesta var väl runt 16. jag skulle i varje fall inte vilja hoppa fram i periodpausen i tajta leggings och toppar och shejka på rumpan och brösten för 700 ögonpar. jag tyckte de såg smått förlägna ut. kanske bara mina fantasier. månne det hänger ihop på så sätt att de egentligen tycker om att dansa och att det är publikens sexuella fantasier som stör dem. i så fall förstår jag inte varför dansen är så erotisk. kanske jag bara är pryd, med osmakliga fantasier.

så tänkte jag att kanske flickor i publiken misstolkar innebandyspelandet som något pojkar gör för att imponera när det snarare kan handla om att de spelar för sig själv, för att de kan och för att de av någon konstig orsak känner att det är vad de vill. mina tankar är inte så klara, jag associerar till lågstadiet. det hände ofta att jag gjorde någonting – var stökig, busade, sprang omkring, härjade, var allmänt otrevlig – som av flickor ofta tolkades som att jag försökte imponera på dem. det är klart att jag ville bli sedd, i synnerhet av flickor, men mycket av min oro och mitt utåtagerande var för min egen skull. jag kan inte förklara. jag bara vet att jag gjort mycket som missförståtts.

hursomhelst. jag tog ett par bilder från matchen.

parssinen_mal_-tps7_blues2.jpg

pärssinen lägger in tps 7:e mål.

tps9_blues7.jpg

tps 9:e och avgörande mål kom i underläge på ett lustigt sätt. tps tauriainen kom nästan ensam igenom men hann inte ifatt passningen, istället kom målvakten ut för att sparka iväg bollen. tauriainen hann dock lägga ut klubban framför målvaktens ben så att bollen istället studsade tillbaka – in i tomt mål.

Leave a Reply