jäädijäädi, men

det är så skenheligt att döma saddam hussein till döden genom hängning, för brott mot mänskligheten. tyngsta beviset torde ha varit de 148 dödade byborna efter ett misslyckat attentat på honom. wow, så:

-hämnas dödande med dödande. för att ytterligare förnedra, gå inte med på arkebusering utan välj hängning.

-dra först milosevic till haagtribunalen och hurra för att han blir rättvist dömd. se till att samtidigt deklarera att amerikaner inte kan dömas. och sätt amerikanska jurister att iscensätta en rättegång mot saddam i irak, för haagtribunalen är ju så mesig att den inte dömer dödsstraff.
-döm saddam 2 dagar före midterm election i usa.

-saddam blir dömd till döden för att ha dödat a bunch of people medan han var statsöverhuvud. m-hm, och på vilket sätt är det annorlunda än då bush bombade afghanistan för att han såg en koppling med flygplanen som rammade in i diverse byggnader i usa? eller varför inte invasionen av irak in the first place? det är så jävla skenheligt att jag äcklas. påminner dessutom inte så lite om föräldrar som slår sina barn för att barnen tagit sig rätten att slå varandra.

2 thoughts on “jäädijäädi, men”

  1. Mm, jo – förstår din frustration precis. Husseins domstolsprocedur väckte flera svåra frågor, varav ett är just det du tar upp, det vill säga den amerikanska ledningens dubbelmoral. Money talks, det klarar sig väl undan de mesta, och kan faktiskt själva TRO på att de är ute i demokratins, det godas och det rättvisas namn…

    Men sedan, så tycker jag inte heller att det rådde tvivel om att Hussein behövde få dom för de grymma brott mot mänskliga rättigheter som han utfört. Visst skulle detta ha varit bättre i den internationella domstolen (och skulle inte ha lett till dödsstraff), och visst har vi USA att skylla för det med – men någon dom behövde han få, och att låta Irakierna själva ta hand om rättsprocessen var ändå second bäst.

    Shit vad långt inlägg!, var inte meningen – tack för glass och monty python igår hos er! Det var skoj.

    /Lotta

  2. mm, jag håller nog med dig i så måtto att det känns bra att en diktatur är störtad och att hussein blir blir dömd. det ser ju inte så ljust ut just nu i irak men kanske det om 10 år gör det. ont skall med ont bekämpas, kanske, ibland. jag tror jag formar min åsikt med tiden 🙂

    och tack för sällskapet igår. du är välkommen åter.

Leave a Reply