bananflugorna kommer

bananfluga

eller kommer och kommer. dom är ju ren här, överallt. i förrgår när vi på klassen hade gemensam tupare märkte jag att nästan alla av oss hade bananflugor hemma. själv har jag massor av dem, fast jag inte har någon roskis längre. men idag insåg jag att de kommer utifrån – jag hade lämnat innerfönstret stängt, och ytterfönstret halvöppet. dit emellan glasskivorna hade 5-10 bananflugor förirrat sig.

och de är så jäääävla äckliga. jag hatar bananflugor och jag förstår inte varför de invaderat stan. precis som nyckelpigorna på sommaren. kanske det har något med det konstiga klimatet att göra. jag menar, ännu i oktober gick jag i shorts.

tips på effektiv utrotning av bananflugor emottages med, typ, tacksamhet.

4 thoughts on “bananflugorna kommer”

 1. Ja hatar oxå dom. Riktigt HATAR. O fattar int varifrån dom kommer. Dom finns hos mig oxå.. Men e d alltså samma flugor som en gång invaderade mina blommor? Eller e dom andra? För då när det hände, va d faktist lite x-files över det hela! Dom fanns i tusental. Så mitt fönsterbrede blev svart o nu överdriver ja int! Vad som hjälpte: Kryddnejlika o sen någo gift från en blombutik. Men den striden varade lääänge. Så satans onödigt!
  Hoppas du mår bra! Ja ska bli faster igen o är allmänt kär o galen. Så hösten känns int alls så perseest. Fast nog lite…

 2. jag tror inte det är samma flugor. eller jag har ju inte sett dina flugor, men det finns iaf såna där svarta små som brukar gnida sig i blommor, och det är inte bananflugor.

  men jag tror att kanske rökelse från indiska hjälper. jag tänker pröva åtminstone.

  om man bortser från totalt inre kaos så mår jag bra. jag trivs med mitt liv, och det betyder ganska mycket.

 3. Joo, om ja minns rätt så var dom mindre. Men minst lika störande!
  O joo, när ja säger att “Ja ska bli faster igen o är allmänt kär o galen. Så hösten känns int alls så perseest.”, så är det ganska mycket ja bortser från. Tur alltså att man kan bortse! Alla kan int, tyvärr.

 4. (okej)

  men en sak, bananflugorna är så jävla störande på ett annat sätt också: det är som om dom skulle ha hat-radare, för varje satans gång jag lite stiger upp eller höjer armarna för att klämma till dom så är dom försvunna. men när jag står och diskar eller läser en bok så dansar dom i luften som ägde dom hela stället!

Leave a Reply