pre-klassträff

länge sen helsingfors, länge sen gymnasiet lärkan. över 10 år sen jag började, 8 år sen studentskrivningarna. jag minns att pappa berättade åt mig, då gymnasieperioden var i slutskedet, att han i motsvarande situation trodde att de kompisar han umgicks med då, skulle vara mer eller mindre de samma också i fortsättningen. så hade det alltså inte gått för honom utan endast någon enstaka hade han kontakt med fortfarande.

för egen del har jag nog fortfarande kontakt med de flesta som jag umgicks med i lärkan, men jag träffar dem sällan. jag tror det mest hänger ihop med att vi bor på flera timmars avstånd och inte längre har gemensamma aktiviteter. ganska självklart, lite ledsamt men sånt är det.

ett roligt sammanträffande är förresten att jag varit mer eller mindre granne med lotta i flera repriser. hon var min första granne då jag flyttade till min första kämppä, i kronohagen sista året i gymnasiet. när jag senare flyttade till åbo bodde hon ett par hus ifrån. efter mitt utbyte i norge råkade vi flytta till samma studentkorridor och något år senare efter att vi igen varit utomlands flyttar vi igen till ett motsvarande studentboende. jag är glad för att våra cirklar tangerat varandra så ofta.

annars skulle jag gärna skriva något om gatti och rina eftersom vi just pratat om klassträffen, men det känns som om det inte hör hit så jag nöjer mig med att säga hej hej, jag ser fram emot träffen ikväll.

2 thoughts on “pre-klassträff”

  1. Jo! Det är humor att ha varit långtidsgrannar, helt oplanerat haha. Nu blir det snäppet;) osannolikare efter sommaren antar jag, om inte du har USA i sikte härnäst? Hej, sku vi int skvallra klassträff ikväll?! What happened? Det var roligt att se många gamla lärkor igen, det fanns många fler att träffa än vad jag kom ihåg! Alla verkade kivoga som förr, igenkännbara vuxna varianter av sina gymnasiejagn. Fast nu har man ju ändrats mycket från den tiden också… Nåja, mera skvaller sen när vi ses!

Leave a Reply