skaldjursinvasion

det finns två slags kryp som bokstavligen invaderat den här stan. nyckelpigor och svarta, flygande, millimeterskalbaggar. nyckelpigor är ju lite gulliga – eller så inte. dom bits. och luktar illa.

millimeterskalbaggarna är dom värsta insekter jag mött. jag har aldrig i hela mitt liv träffat dem tidigare, men tar jag en gul eller orange t-shirt på mig en solig dag svärmar de kring mej som mygg på midsommarafton. de äcklar mig. de landar på mig, går omkring som ÄGDE dom mej. jag har hört att de äter hud men jag viftar effektivt när jag blir rädd, äcklad och irriterad.

den myggfria sommaren var helt enkelt för bra för att vara sann.

4 thoughts on “skaldjursinvasion”

 1. En min kompis hade en teori på alla dessa nyckelpigor (för dom finns i mängder o massor här i Helsingfors oxå. Typ ALLA talar om dom. Nästan i alla fall..)
  Teorin: SFP har satt igång sin valkampanj i god tid.
  Vem vet?

 2. hade min humle full av neongröna larver och är det nåt jag inte gillar så är det när det blir för många. fast värst är nog likmaskar, såna där vita som kryper i kattmaten då den blivit övergiven för länge. jag såg en fluga lägga ägg på ett marinerat kycklinglårben på jobbet, det var också äckligt. korsspindlar tittar jag på med skräckblandad förtjusning, min redan svaga spindelfobi finns det knappt något kvar av efter två månader vid världens ände. men daggmaskar är kiva! i synnerhet om det fastnar abborrar på dom 🙂

  (jag kanske kunde flumma nån annanstans men det var så länge sen…)

  jo, massor av grattis förresten! läste att du kommit in dit du ville och var helt säker på att jag smsat och grattat, men då jag nån vecka senare kollar så ligger texten bara som ett utkast. bättre sent än aldrig!

 3. Jap, märkte det på min visit i Åbo (var tyvärr so fullbokad så kontaktade inte dig). De där millimeterskalbaggarna är ganska så irriterande i större flockar.

Leave a Reply